1 Rage Yoga

 

Конюнктурите по правило са повече от една - едновременни, спорещи помежду си. Дори е шик да се влезе в неофициалната.

Ползата от следването на конюнктурите не е само материална. В личен план дори обикновено не е материална; за медиите е – връзка със спонсори и рекламодатели.


Конюнктурата е инструмент за приближаване (включване) към общност, възприемана като авторитетна, престижна и потенциално полезна.

Прилепването към някаква конюнктура („тренд“) ласкае самочувствието, създава видимост (която може да е илюзорна, а може и да има обратен ефект сред поне част от аудиторията).

Следването на някоя от конюнктурите се възприема като длъжностна характеристика от някои журналисти. Затова и почти не прави впечатление. Но при „творците“ и „анализаторите“ тя е ПР акция, дори когато не е напълно осъзната.

Специфична конюнктура е да се твърди обратното на общоприетото или всеизвестното. (Земята е плоска, въздухът в София е мръсен).

Противопоставянето не конкретните ѝ прояви, колкото и изкусително да е, може да има обратен ефект – реклама за критикувания.

Громенето на конюнктурата също може да е конюнктурно.

Криейтив Комънс договор
Произведението произведение с автор Николай Аретов е лицензирано под Криейтив Комънс Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International договор.